Back to All Events

Het Groot Onderhoud: Diepgeworteld, breedvertakt

Dit evenement wordt georganiseerd door FARO.

Het lokale niveau wordt steeds belangrijker in de erfgoedsector. Denk maar aan de dynamiek van musea, archieven en erfgoedcellen, of aan grote instellingen die met buurten of plaatselijke groepen aan de slag gaan. Of nog, aan gemeentebesturen die voor hun collectiezorg de krachten bundelen. En was het u al opgevallen dat talloze vrijwilligersinitiatieven niet ophouden aan de gemeentegrens? 

Wat deze initiatieven (vaak) met elkaar gemeen hebben? Ze zijn lokaal geworteld, maar maken tegelijkertijd ook deel uit van een wijdvertakt netwerk op regionaal, Vlaams tot zelfs internationaal niveau. Precies daarover willen we het hebben, samen met ù.  

Tijdens deze tiende editie van het Groot Onderhoud verkennen we samen met u de vele mogelijkheden, kansen en uitdagingen van een erfgoedwerking op het lokale en bovenlokale niveau, met aandacht voor succesvolle en inspirerende initiatieven.  

Zoals de voorbije edities voorzien we een divers, afwisselend en boeiend programma. Noodgedwongen zal het dit keer helemaal digitaal zijn, u weet waarom. Maar we zullen er alles  aan doen om het daadwerkelijk divers, afwisselend en boeiend te maken. En te houden, daar kan u vanop aan. Bovendien maken we het u zo makkelijk mogelijk: u hoeft dus echt geen digitale koudwatervrees te hebben. 

Het Groot Onderhoud is de jaarlijkse netwerk- en denkdag van en voor de cultureel-erfgoedsector, georganiseerd en gecoördineerd door FARO in samenwerking met de Adviescommissie Cultureel Erfgoed en met de steun van het Departement CJM. In 2020 vindt de 10e editie van het evenement plaats. U vindt de foto-, film- en tekstverslagen van de negen voorgaande edities op de website van FARO. 

Earlier Event: November 28
Fair Saturday
Later Event: December 2
De Zaak Cultuur