Back to All Events

Reimagine the art world

Deze workshop vindt plaats in het kader van een focusprogramma rond duurzaamheid in Vooruit, en van het programma A Fair New World?! van Kunstenpunt.

Hoe bestuur je een organisatie op een eerlijke manier? Is collectief besturen beter besturen, en hoe kan dit dan in z’n werk gaan? Hoe werk je internationaal, met voldoende aandacht voor de persoonlijke, lokale en historische context van de plek waar je bent of waar je vandaan komt?

Rond deze essentiële vragen ontwikkelde een groep kunstenaars en kunstwerkers uit Europa en de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika) een reeks van 22 tarotkaarten. Ze werkten hieraan in het kader van het Europees samenwerkingsproject RESHAPE (2018-2020).

De kaarten zijn een manier om onze verbeelding rond de thema’s ‘eerlijk bestuur’ en ‘trans-post-nationaal’ te stimuleren.

Wat?

Tijdens de workshop op 28/01 zullen enkele RESHAPERS samen met de deelnemers een collectieve lezing doen van de kaarten en die koppelen aan concrete voorvallen of kwesties uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Dat gebeurt in drie parallelle groepen, die begeleid worden door telkens twee facilitators.

Voor wie?

De workshop richt zich op kunstenaars, curatoren, producenten en zakelijk medewerkers die openstaan voor een collectief leerproces rond transitie naar een duurzame en rechtvaardige kunstecologie.

Waar & wanneer?

donderdag 28 januari 2021
10u-12u30
online (schrijf in en je krijgt de link toegestuurd kort voor aanvang)
aantal deelnemers: 20
voertaal Engels

Later Event: January 28
Cities as places of hope