Deze activiteit wordt georganiseerd door Avansa Oost-Brabant en gaat volledig online door.
Wij fixen dat wel?
Duurzaamheid is een complex thema, met veel verschillende invalshoeken. Vaak kijken we ernaar met een typisch westerse bril: er is een probleem en wij lossen het op. De mens in zijn rol als supermanager van de planeet, zeg maar.
Wat met eco-angst?
Duurzaamheid en de klimaatverandering, ze triggeren aan de andere kant ook wanhoop en angst. "We zijn met z'n allen de planeet onleefbaar aan het maken", spookt het door ons hoofd. Een gevoel van machteloosheid komt op. Raken we erdoor verlamd, denken we het weg of, ja, hoe gaan we daarmee om?
Paradigma onder de loep!
Misschien kan ons duurzaamheidsdenken ook anders. In het traject voor duurzaamheidswerkers verkennen we samen nieuwe perspectieven. Bijvoorbeeld eentje waarbij de schijndeling tussen mens en natuur verdwijnt. En waar we ontdekken hoe we kunnen omgaan met de emotionele lading gelinkt aan duurzaamheid.
Praktisch
7+8/06, 9:30-16:30 | € 85 | traject voor (semi-) professionelen
Benieuwd naar manieren om met de emoties rond duurzaamheid om te gaan in de groepen waarmee je werkt? Op zoek naar inspiratie en frisse moed om het uitdagende thema duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen? Goesting om te pionieren met een groep om 'the next step' in duurzaamheidswerk te verkennen?
We verdiepen ons in blinde vlekken vanuit volgende vragen:
Hoe kunnen nieuwe invalshoeken ons versterken bij ons werk met betrekking tot duurzame transitie?
Hoe kunnen we het patroon dat onze duurzaamheidcrisis in stand houdt, doorbreken?
Hoe kunnen we de relatie mens-natuur anders bekijken? En wat betekent dat voor duurzaamheidswerk?
Begeleiding: Simon Luyts en Tiny Alaerts