Back to All Events

Conferentie Open Museum

  • Hageltoren en online 24 Rue de l'Abattoir Bruxelles, Bruxelles, 1000 Belgium (map)

Deze activiteit wordt georganiseerd door BrusselsMuseums.

Wat betekent het om een inclusieve instelling te zijn? Wat gebeurt er als we ons focussen op de mensen in de musea? Waarom vermijden niet-bezoekers het museum? Waarom zou een organisatie er voordeel bij hebben om haar onthaalpersoneel bij de besluitvorming te betrekken? Hoe kunnen we partners kiezen die passen bij de waarden van het museum?

Op woensdag 30 maart zal tijdens de jaarlijkse conferentie van Open Museum in de Hageltoren de menselijke dimensie binnen museale instellingen in vraag worden gesteld. Door middel van een verscheidenheid aan praktijken die zijn ontworpen door empathie en voortdurende introspectie, zullen de sprekers de voordelen van polyfone perspectieven demonstreren binnen de verschillende facetten van culturele instellingen.

Voortbouwend op het perspectief “safer spaces” (veiligere ruimten) dat tijdens de vorige editie werd behandeld, zal deze tweede conferentie zich specifiek richten op kwesties in verband met museumpersoneel, partnerschappen en publiek en dit binnen het kader van een beleid gebaseerd op inclusie, gelijkheid, diversiteit en toegankelijkheid.

Neem deel om deze ideeën gezamenlijk onder de loep te nemen en om te leren over de inclusieve museumpraktijken die reeds worden toegepast.

Praktisch

  • 08:45 > 16:00 (met pauzes)

  • De Open Museum Conferentie is gratis

  • De conferentie vindt plaats in de Hageltoren/Tour à Plomb en op een beveiligd online platform via Vimeo. Eén dag voor het evenement ontvang je een gepersonaliseerde toegangscode.

  • De conferentie is bedoeld voor museum- en cultuurprofessionals, studenten en nieuwsgierigen.

  • De interventies zijn in het Engels, Frans en Nederlands.