Back to All Events

Herbruikbare bekers en eetgerei op de Gentse Feesten

Deze activiteit wordt georganiseerd door OVAM en Stad Gent.

Wil u een retoursysteem rond bekers en eetgerei in de praktijk zien? Vraagt u zich af hoe hiermee op uw eigen evenement aan de slag te gaan?

In 2018 was de Gentse Feesten het eerste grote Vlaamse stadsevenement dat koos voor herbruikbare bekers. Andere steden en gemeentes volgden het voorbeeld van Gent. Sinds 2020 is de Vlaamse wetgeving cateringmateriaal van kracht, met vanaf 2022 een verplicht gebruik van herbruikbaar eetgerei op overheidsevenementen. De Gentse Feesten, ten dele een overheidsevenement, zet daarom in op herbruikbare voedselrecipiënten op een aantal pleinen. Verder doen de Feesten tal van andere duurzaamheidsinspanningen met in 2022 o.a. 50% vegetarische eetstanden.

De stad, Ivago en enkele cateraars delen graag hun ervaringen, uitdagingen en toekomstvisie rond o.a. het gekozen cateringmateriaal, terugbrengsysteem en de impact op het afvalbeleid. Daarom nodigen Gent en OVAM u op 19 juli tussen 14 en 16 uur uit voor een rondleiding op het terrein zodat u zelf kan ontdekken, uittesten en bevindingen uitwisselen.

Programma

  • ontvangst door de stad en de OVAM

  • rondleiding op de Feesten (uitleg van cateraars, de stad en Ivago)

  • netwerkmoment met een hapje en drankje​

Inschrijven voor 10 juli.

Earlier Event: July 18
[PULSE] Praktijksafari Boomtown
Later Event: September 1
[PULSE] Pulseforum in Leuven met 30CC