Back to All Events

Masterclass met Remy Harrewijn (Chateau Amsterdam) en Dimitri van Roy (Brussels Beer Project)

  • Hof van Liere (Universiteit Antwerpen) 13 Prinsstraat Antwerpen, Vlaams Gewest, 2000 Belgium (map)

Dit evenement wordt georganiseerd door deBuren.

Speciale voorzomerse duo-masterclass met Remy Harrewijn van Urban Winery Chateau Amsterdam en Dimitri Van Roy van Brussels Beer Project over hoe duurzame business gericht op het activeren van de lokale economie voor een winstgevend bedrijf kan zorgen door te denken middels nieuwe verdienmodellen.

Binnen de opleiding Leiderschap in Cultuur (LinC) voorziet deBuren drie masterclasses van inspirerende figuren uit het bedrijfsleven die een band hebben met cultuur. Waar de culturele sector over het algemeen met enige reserve naar het commerciële landschap kijkt, vraagt een turbulent subsidielandschap waarin de kraan steeds strakker dicht gedraaid wordt om creatief om te gaan met vergaren van nieuwe inkomsten.

Deze laatste sessie voor de zomer speelt daarop in. In deze duo-masterclass spreken we met Remy Harrewijn, CEO van Chateau Amsterdam, en Dimitri Van Roy die aan de wieg stond van Brussel Beer Project. Met hun stad als vertrekpunt en als belangrijke bron voor inspiratie bouwen ze samen aan de bedrijvigheid van de toekomst, gesteund en gevoed door een bevlogen gemeenschap en met een sterk oog voor de lokale economie en duurzaamheid.

Chateau Amsterdam is de eerste urban winery in Nederland en de grootste van Europa. Opgericht door vader en zoon in 2017 en gevestigd in Amsterdam Noord. Chateau Amsterdam maakt wijn met druiven uit Europa midden in de stad. Wat als een avontuur begon, is nu uitgegroeid tot een snelgroeiend merk en bedrijf met circa 30 mensen in dienst dat sinds 2022 een nieuw pand in Amsterdam Noord heeft weten te bemachtigen waar een wijnmakerij, restaurant, tasting room en (web)shop samenkomen.

Brussel Beer Project is niet zomaar een brouwerij, maar een bierproject dat ondersteund wordt door een community van meer dan 5000 crowdfunders en dat zich richt op samenwerking, experiment en positieve impact. Zo maakten zij het eerste bier ooit op basis van gerecycleerd brood. Dimitri Van Roy stond aan het begin van Brussels Beer Project dat hij heeft helpen groeien van 5 naar 40 werknemers.

Later Event: June 2
Circussectordag