Back to All Events

IN/DIALOOG — Waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten / Torhout

  • Bar Provisoir 6 Aartrijkestraat Torhout, Vlaams Gewest, 8820 Belgium (map)

Dit evenement wordt georganiseerd door OP/TIL.

Wil jij als cultuurwerker aan de slag met de natuur rondom jou, en wil je dat op een respectvolle en duurzame manier doen?

Of werk je in, met of rond de natuur en zoek je een link met de cultuursector?

Ontmoet en ga in dialoog met actoren uit die andere sector, op 14 september 2023 in Bar Provisoir, in Torhout.

Verruim je blik met 4 verhalen:

Veerle Decroos is directeur en programmator van CC Koksijde en Charlotte Magherman is coördinator natuur- en milieueducatie in Koksijde. Samen onderzoeken ze hoe de natuur dichter bij het publiek kunnen brengen via de culturele programmatie.

#LZSB is een gevestigd burgerinitiatief uit Kortrijk. Ze reclaimen de publieke ruimte. Het collectief rukt uit met de cargofiets voor 'spontane' bijeenkomsten op minder spontane plaatsen. Ecologisch verantwoorde acties zijn voor hen vanzelfsprekend.

Het instituut voor Onderzoek van de Betovering der Zeeën (IOBZ) onderzoekt onze relatie met en tot de Noordzee. Het wil een creatieve ontmoetingsplaats zijn waar ondernemers, wetenschappers, kunstenaars en overheid - op het ritme van eb en vloed - samen toekomstgerichte opportuniteiten verkennen en kennis en ervaringen uitwisselen.

Sommige Vlaamse landelijke regio’s zijn erkend als LEADER-gebied voor de periode 2023-2027. Hierdoor zijn er specifieke Europese subsidiebudgetten beschikbaar, op maat van de regio. Wouter Bertier van de provincie West-Vlaanderen volgt deze projecten op voor de regio West-Vlaanderen/Westhoek.

We nodigen jou uit om te luisteren en nadien mee in gesprek te gaan.
Dit is een gratis netwerkevent. Je kan ook inschrijven voor de lunch vooraf.

Earlier Event: September 14
Driving the Green Transition
Later Event: September 16
Sectordag: Cripping the Space