Back to All Events

Waerbeke Conferentie 2023

  • Cultuurhuis De Warande 42 Warandestraat Turnhout, Vlaams Gewest, 2300 Belgium (map)

Dit evenement wordt georganiseerd door Waerbeke vzw.

Welke rol speelt aandacht in de situatie waarin we als mens aan het begin van de 21ste eeuw zijn terechtgekomen? Onze aandacht lijkt gekaapt door een mens- en wereldbeeld dat zijn vitale verbinding met de echte wereld heeft verloren. De exponentiële groei en versnelling sinds het begin van de industriële revolutie heeft ons ver verwijderd van wat eeuwenlang natuurlijk was en is er zelfs in geslaagd een robuust planetair evenwicht te verstoren.

Het is de hoogste tijd om weerbaar tegen de stroom in te gaan en onze aandacht te herbronnen. Vanuit stilte zijn we in staat nieuwe keuzes te maken en weerstand te bieden tegen de vele vormen van afleiding en het dominante verhaal van onbeperkte groei. Alleen een mens- en wereldbeeld dat rekening houdt met reële grenzen, zowel fysiek als mentaal, geeft opnieuw richting en kracht aan onze aandacht om tot de gewenste veranderingen te komen.

De Waerbeke Conferentie 2023 wil kennis, inspiratie en verbinding bieden aan iedereen die wil meewerken aan een leefbare toekomst voor mens en planeet. Waerbeke wijst op het belang van systemisch inzicht in de psychologische en materiële processen van de menselijke samenleving om destructieve patronen te kunnen doorbreken.

Bekijk het volledige programma op hun website.

Earlier Event: October 5
OP/HEF - cultuur en natuur