Dit evenement vindt plaats in het kader van SamenDurable. Pulse is hierbij ondersteunende partner.
Voor veel culturele plekken is de omslag naar duurzame voeding een echte zoektocht. Hoe weet ik waar de ingrediënten van mijn catering vandaan komen? Hoe houd ik het betaalbaar? Wordt puur plantaardig wel gesmaakt? In dit atelier kijken we naar de obstakels, maar vooral ook naar praktische oplossingen.
Het aanbieden van maaltijden van plantaardige en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van een lokale leverancier en zoveel mogelijk biologisch is gezonder en beter voor het milieu. Toch is de omslag naar een duurzame voeding niet voor iedere culturele organisatie vanzelfsprekend. Antwoorden en oplossingen liggen binnen handbereik, zeker als we ons hier samen over buigen.
Dit atelier richt zich op iedereen in jullie organisatie, die zich bezighoudt met de catering, voedsel aankopen, het organiseren van diners etc.
Met onder andere:
Nathalie Decoene, wildplukker en eco-kok, cateraar Theater aan Zee en coördinator Greentrack Gent
Rob Renaerts, coördinator van RABAD (netwerk van Brusselse actoren voor duurzame voeding)
Taal: NL en FR