Back to All Events

[PULSE] Inspiratiedag “Organiseren met Impact”

  • Boomtown Kouter Gent, Vlaams Gewest, 9000 Belgium (map)

Samen met het Pulse Transitienetwerk en Globelink organiseert Boomtown op 24 juli een inspiratiedag rond Volhoudbaarheid. De basisprincipes van Volhoudbaarheid zijn ecologisch evenwicht, sociale rechtvaardigheid, mentaal welzijn & de kracht van verbeelding.

Hoe organiseer je evenementen met minimale CO2-afdruk, waar iedereen zich welkom voelt en die ook rekening houden met alle noden van je eigen medewerkers? En hoe betrek je je publiek hierin? Wat zijn quick wins en mogelijke valkuilen? En wat zijn de echte uitdagingen?

In het eerste luik geven we het podium aan een aantal externe organisaties om hun case toe te lichten. In het tweede luik volgt er een praktijksafari op ons terrein waar we laten zien hoe Boomtown met haar partners zelf de uitdagingen aanpakt.

Naar aanleiding van Gent, Europese Jongerenhoofdstad is de focus bij alle voorbeelden dit jaar “Jongeren & Volhoudbaarheid”.

Deze inspiratiedag is bedoeld voor iedereen die organiseert: van groot festival tot buurtfeest, van eventbureau tot jong collectief, van beleidsmaker tot (kritische) bezoeker.

Praktisch

 Inschrijven is gratis en kan via deze link!

13u30: welkom/ ontvangst
14u00: inleiding + start luik 1 in Handelsbeurs

16u00: korte pauze met drankje
16u15: rondleiding / safari Boomtown

16u45: drankje
17u00: Boomtown opent haar deuren

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door Nationale Lotterij en Bolt.