Traject op maat


 

Wat? Veel organisaties willen graag duurzamer aan de slag op verschillende fronten, maar lopen soms vast op de vraag hoe hieraan te beginnen. Pulse biedt begeleidingstrajecten aan die een mix zijn van de culturele achtergrond eigen aan Pulse, met een speelse insteek en uitgebreide expertise op vlak van duurzaamheid. 

Voor wie? Organisaties van elk formaat binnen de cultuur-, jeugd en mediasector. Ondernemingen, (lokale) overheden, samenwerkingsverbanden en meer, die zich op een culturele, creatieve en speelse manier willen laten inspireren en activeren.

Hoe ziet het traject er precies uit? Dat hangt af van elk project. Van een eenmalige sessie tot een langlopend traject: samen zoeken we naar wat past bij jullie organisatie. 

Onze aanpak:

    • modulair en co-creatief 

    • van theorie naar praktijk: we maken duurzaamheid tastbaar met behulp van voorbeelden uit het netwerk

    • informatie en inspiratie vanuit meerdere creatieve sectoren

    • netwerkvorming, uitwisseling en samenwerking

    • ruimte voor dialoog, experiment, verbeelding

Benieuwd hoe een traject er kan uitzien voor jouw organisatie?

Contacteer Ruben

Leertraject met OP/TIL: Cultuur & klimaat — verander nu de toekomst

Pulse Transitienetwerk en OP/TIL slaan de handen in elkaar voor het leertraject cultuur & klimaat — verander nu de toekomst. Het traject richt zich op medewerkers van een bibliotheek, cultuurcentrum, gemeenschapscentrum of cultuur- en vrijetijdsdienst van een gemeente of stad. Gedurende 4 dagen ontwikkelen ze een actieplan. Ontdek er alles over via deze link.

Voorbeeld traject op maat: ‘Transitie- & toekomstdromen’

In 2022 legde Pulse samen met Stad Antwerpen en Linc vzw het traject ‘Transitie- & toekomstdromen’ af. Dat pilootproject reikte Antwerpse bibliotheekmedewerkers de mogelijkheden aan om te bouwen aan de bibliotheek van de toekomst. 

Het traject brengt onze motivatie en het waarom duidelijker in kaart: het geeft concrete handvatten en een begrip van het groter geheel.  - Jan De Vocht, deelnemer ‘Transitie- & toekomstdromen’ i.s.m. LINC vzw en Stad Antwerpen

Het hele proces kreeg vorm op basis van een nulmeting bij de deelnemers vooraf en de noden en wensen die we tijdens de eerste bijeenkomsten oogstten. Het vooropgestelde stappenplan omvatte 4 fases, telkens goed voor 2 flink gevulde dagen: informeren, inspireren, prioriteren en activeren.

Lees hier het interview met deelnemers, verschenen in het tijdschrift voor bibliotheek & archief META van VVBAD