Back to All Events

[PULSE] Plugin Media Fast Forward: No planet, no film (NL)

Dit najaar gaat Pulse on Tour. In plaats van in te zetten op eigen activiteiten, schuimt Pulse de evenementen van het netwerk af en toont daar met plugins de verbazingwekkende veerkracht en originaliteit die blijft leven binnen het netwerk.

We sluiten ons aan bij evenementen van het netwerk en organiseren samen sessies op z’n Pulse. Deze plugin organiseren we samen met het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en VRT tijdens Media & Culture Fast Forward, een initiatief in samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd en Media rond de toekomst van media en cultuur.

Waarover gaat het?

De gezondheidscrisis, de klimaatproblematiek,….ze beheersen de media. Maar is de media- en filmsector zichzelf voldoende bewust van zijn eigen impact?

Hoe duurzaam zijn we? Hoe zwaar is de voetafdruk van producties? Gaat het over CO2 of over meer? Wat is de milieu-impact? Wat kunnen schrijvers en makers betekenen? Wat is de rol van filmfondsen zoals het VAF? Nic Balthazar praat met Riet de Prins (producente VRT) en Tim Wagendorp (duurzaamheidscoördinator VAF).

We gaan een stap verder: wat gebeurt er als de Vlaamse cultuur-, jeugd- en mediasector de krachten bundelen? Pulse gaat geregeld in interactie met die brede achterban. De meest inspirerende ideeën van W/ONDERSTROOM op 8 december - de dag waarop Pulse van denken naar doen schakelt - illustreren de ambities. Leden uit het Pulsenetwerk Seppe Vanhaecke van MOOOV en Jonathan Van Hemelrijck van Mercator.tv geven tips en goede voorbeelden. Spring je mee op de kar? Inspiratie troef!

Variant NL CULTURE Facebook post 1200 x 630.jpg
Earlier Event: December 8
W/ONDERSTROOM
Later Event: January 21
[PULSE] Kick-off IM/PULSE